Koronavirus

Spremembe preverjanja pogojev PCT

Datum objave: 08.11.2021

Vlada je dne 6. 11. 2021 objavila Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/2021), ki določa dodatne ukrepe ob preverjanju pogoja PCT in dodatne omejitve za zajezitev širjenja in preprečitve ponovnih izbruhov ter širjenja okužb s COVID-19.

Izpostavljamo ključne poudarke, ki se nanašajo na uporabnike poštnih storitev.

Preverjanje pogoja PCT za vstop v poštne poslovalnice

V skladu z Odlokom je pogoj PCT izpolnjen, če se oseba izkaže z veljavnim osebnim dokumentom in razpolaga z enim od dokazil za prebolevnost, cepljenje ali testiranje. Spremenjena je starostna meja za izjeme od izpolnjevanja pogoja PCT in sicer je starostna meja znižana na 12 let in ne več 15 let, kot je veljalo doslej.

Pogoj PCT se bo preverjal na vstopu v poslovalnico ali pri poštnem okencu, na način vpogleda veljavnega potrdila PCT in osebnega dokumenta. Pravna podlaga za preverjanje je Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS št. 174/2021).

Obvezna je uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Maske iz blaga niso več dovoljene za uporabo.

Uporabnike poštnih storitev prosimo za razumevanje in sodelovanje. Vsi si prizadevamo za varno in nemoteno izvajanje storitev in preprečitev prenašanja okužb v družbi.


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa