Koronavirus

Otežen čezmejni poštni promet

Datum objave: 17.03.2020

Zaradi vpliva splošnih ukrepov vlade Republike Slovenije in tudi splošnega stanja po vsem svetu zaradi izbruha in širitve virusa SARS-Cov2 (imenovanega tudi Covid-19) je čezmejni promet s poštnimi pošiljkami izredno otežen. Poštni operaterji po vsem svetu se trudijo izpolniti varnostne ukrepe, med drugim uvajajo in izvajajo načine brezkontaktnega vročanja. Na ta način zagotavljajo večjo varnost uporabnikom in tudi poštnim uslužbencem.

Pošta Slovenije se še naprej trudi zagotavljati čezmejne prenose pošiljk, vendar je zaradi vedno več odpovedi letalskih povezav in ponekod celo zaprtja letališč, to izjemno težko izvedljivo.

Obveščamo vas, da obstaja možnost, da bo sprejem pošiljk za tujino zaradi izrednih razmer v prihodnjih dneh delno ali v celoti zaustavljen.

Uporabnike poštnih storitev vljudno prosimo za spremljanje seznama držav, za katere smo morali sprejem poštnih pošiljk za tujino ustaviti. V seznamu so vidne spremembe, ki jih izvajamo dnevno. Prečrtane so države, za katere smo sprejem lahko ponovno uvedli, ker smo našli nove transportne poti; pred tem je bil sprejem za te države ustavljen. Prav tako so označene države - z rdečo barvo - , kjer je sprejem ustavljen z dnem objave seznama.

Če bo prišlo ob oddaji pošiljk na pošti do situacije, ko informacije o ustavitvi prometa ne bodo usklajene, glede na objavljeni seznam, prosimo za razumevanje, saj se situacija spreminja iz ure v uro..

Seznam držav, s katerimi je trenutno ustavljen sprejem pisemskih in paketnih pošiljk je na povezavi.

O vsem dogajanju v zvezi s prenosom čezmejnih pošiljk vas bomo sproti obveščali na naših spletnih straneh.

 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa