Novice

Omejitve v prometu

Datum objave: 03.06.2020

Spoštovane uporabnike poštnih storitev vljudno prosimo za razumevanje zaradi daljših rokov prenosa poštnih pošiljk, tako v času epidemije kot tudi v nadaljevanju, saj se poleti letalskih prevoznikov vračajo zelo počasi in postopoma.
 
V času epidemije, ko so bili ustavljeni vsi leti iz Brnika, smo na Pošti Slovenije uspeli vzpostaviti transportne poti v več kot 50 držav sveta. Transport je organiziran večinoma po cesti in v kombinaciji z letalskim transportom, kar seveda pomeni daljše roke prenosa. Prav tako so daljši roki prenosa v naslovnih državah, saj mnogi poštni operaterji še ne delujejo s polnimi kapacitetami, ker je veliko poštnih uslužbencev še vedno odsotnih z dela.
 
Za nekatere države, sploh za tiste, za katere iz Slovenije nimamo večjega prometa in odpravljamo pošiljke v tranzitu preko tujih poštnih operaterjev, odprava še vedno ni možna, ker je tranzit skorajda v celoti ustavljen.  
 
Oddaja poštnih pošiljk je bila te dni ustavljena za Avstralijo, Veliko Britanijo in Japonsko, ker je letalski prevoznik uvedel začasni embargo. Razlog so tudi zastoji na strani tujih poštnih operaterjev. Z jutrišnjim dnem ponovno uvajamo sprejem poštnih pošiljk za Veliko Britanijo. Letalski transport je bil te dni uveden za Nizozemsko. V naslednjem tednu načrtujemo letalske odprave za Dansko, baltske države ter za Finsko, Norveško in Švico.
 
Situacijo dnevno spremljamo in iščemo možnosti prenosa pošiljk. Učinkovit prenos poštnih pošiljk pa bo spet mogoče vzpostaviti, ko bodo vse strani, udeležene v prenos, svoje aktivnosti lahko izvajale kot pred epidemijo. 


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •