Sporočila za medije

Okrepitev sodelovanja s Hewlett Packard Enterprise

Datum objave: 21.09.2021

Začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot je danes gostil podpredsednico in glavno direktorico za srednjo in vzhodno Evropo, Rusijo, Turčijo in Afriko družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE) Biljano Weber. Njen obisk je potrditev odličnega sodelovanja med Pošto Slovenije in HPE,  ki na področju oblačnih storitev sodelujeta že vse od leta 2013.

Na današnjem obisku sta Webrova in Kokot podpisala izjavo o strateškem sodelovanju, s katero sta partnerstvo pri razvoju, prodaji in trženju informacijskih storitev še okrepila. »Zelo me veseli, da je Pošta Slovenije skupaj z začasnim generalnim direktorjem Tomažem Kokotom zavezana k nadaljevanju skupnih aktivnosti na področju hibridnega računalništva in prodaji storitev v oblaku. Današnji podpis izjave o strateškem sodelovanju potrjuje medsebojno zavezanost skupni viziji, Pošti Slovenije pa omogoča dostop do najnovejših programskih in infrastrukturnih rešitev, trženjskih sredstev ter skupno nastopanje na slovenskem in mednarodnih trgih,« je povedala Biljana Weber.

»Pošta Slovenije je pomemben partner HPE pri razvoju in prodaji storitev v oblaku in velja za enega izmed tehnološko najnaprednejših ponudnikov tovrstnih storitev v regiji Adria. Oblačno platformo Pošte Slovenije uporabljajo predvsem manjša, napredna tehnološka podjetja, avtomobilska industrija, farmacija in raziskovalne ustanove. Vse več zanimanja po tovrstnih storitvah kažejo tudi večja, uveljavljena podjetja, kot so zavarovalnice in finančne ustanove,« je izpostavil Tomaž Kokot.

S podpisom izjave bo Pošti Slovenije ki ima status HPE-jevega zlatega ponudnika storitev, še naprej omogočena najboljšo uporabniška izkušnja ter pomoč pri nadgrajevanju oblačne platforme in dodajanju novih storitev.


Na fotografiji ob današnjem podpisu (od leve proti desni): direktor Posite Miran Potočnik, član poslovodstva Pošte Slovenije Sebastijan Gostenčnik, začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot, glavna direktorica za srednjo in vzhodno Evropo, Rusijo, Turčijo in Afriko družbe Hewlett Packard Enterprise Biljana Weber in generalni direktor podjetja Selectium Adriatics  Iztok Klančnik.

Na fotografiji ob današnjem podpisu (od leve proti desni): direktor Posite Miran Potočnik, član poslovodstva Pošte Slovenije Sebastijan Gostenčnik, začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot, glavna direktorica za srednjo in vzhodno Evropo, Rusijo, Turčijo in Afriko družbe Hewlett Packard Enterprise Biljana Weber in generalni direktor podjetja Selectium Adriatics Iztok Klančnik.

»Podpis Izjave o strateškem sodelovanju med družbama HPE in Pošto Slovenije je zelo pomemben tudi za podjetje Selectium Adriatics, ki na trgu vse od preoblikovanja družbe HP nastopa kot Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium. S tem je bilo izrečeno tudi priznanje lokalnim prizadevanjem, da naši uporabniki, podjetja in javne ustanove dobijo vso potrebno podporo na prodajnem in tudi tehničnem nivoju,« povzema Iztok Klančnik, generalni direktor podjetja Selectium Adriatics. 

Zaradi odlične finančne uspešnosti, inovativnih rešitev in doseganja pomembnih poslovnih rezultatov so v Pošti Slovenije prejemniki številnih nagrad družbe HPE. Leta 2018 so jih na osrednji konferenci podjetja HPE Discover v Las Vegasu nagradili z nagrado HPE Partner leta v srednji in vzhodni Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki, ki se podeljuje partnerjem po vsem svetu kot priznanje za njihove izjemne dosežke. Leto kasneje so na mednarodnem partnerskem dogodku HPE Global Partner Summit 2019 v Združenih državah Amerike s podpisom memoranduma o raziskovalnem oblaku Pošte Slovenije sodelovanje s HPE še poglobili.  
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa