Obvestilo glede oddaje volilnega materiala za redne volitve v občinske svete in redne volitve županov

Datum: 25.10.2018
V času poteka volilne kampanje vam ponujamo naše storitve oglaševanja, še zlasti prenos nenaslovljene direktne pošte in delno naslovljene direktne pošte.
Pred bližajočimi se rednimi volitvami v občinske svete in volitvami županov vam za prenos volilnega materiala v času poteka volilne kampanje ponujamo naše storitve oglaševanja, še zlasti prenos nenaslovljene direktne pošte in delno naslovljene direktne pošte. 

V kolikor se boste odločili za navedeno obliko oglaševanja, ki fizično doseže vsako gospodinjstvo oz. doseže vsa gospodinjstva na območjih, ki jih izberete, vam v nadaljevanju podajamo dodatna pojasnila k načinu obračuna storitev, kot tudi napotke glede lastnosti tiskanih materialov ter postopkov, povezanih z oddajo pošiljk:

  • kot nenaslovljeno direktno pošto (v nadaljevanju: NNDP) lahko oddate pošiljke, ki so namenjene za celotni okoliš dostavne oz. naslovne pošte (oddaja pošiljk za vsa gospodinjstva, tudi vsa gospodinjstva, vključno z gospodinjstvi, ki imajo na hišnih predalčnikih nameščeno nalepko za prepoved dostavljanja v predalčnik , pa tudi če želite za območje posamezne pošte oddati manjšo količino letakov, dostavo v okolišu te pošte, izvedemo po lastni presoji;
  • vse ostale pošiljke, ki so oddane v prenos za gospodinjstva po določenih kriterijih, kot npr. občina, naselje, krajevna skupnost ipd. in se z njimi ne pokrije celotno območje, ki ga pokriva posamezna pošta, se oddajo v prenos kot delno naslovljena direktna pošta (v nadaljevanju: DNDP). Pošiljke delno naslovljene direktne pošte se zaračunajo v skladu z vsakokrat veljavnim cenikom naslovljene direktne pošte. 
Pri navedenih vrstah oddaje NNDP in DNDP se za pripravo razdelilnika vsaj 5 delovnih dni pred oddajo obrnite na svetovalca prodaje na Pošti Slovenije.

Oblike, velikosti in gramatura papirja: 

  • pravokotna oblika;
  • najmanjše velikosti formata 160 mm x 250 mm; 
  • največje velikosti 230 mm x 320 mm;
  • format tiska mora biti pokončen; 
  • gramatura uporabljenega papirja mora biti najmanj 60 g/m2 v primeru, ko NNDP obsega do vključno 4 liste, oziroma najmanj 45 g/m2, ko ta obsega več kot 4 liste. 

Z navedenim si zagotovite, da znižate stroške priprave materialov pred dostavo.

Rok najave oddaje za NNDP in DNDP je najmanj štiri (4) delovne dni pred distribucijo do 12. ure, po predhodnem dogovoru s svetovalcem prodaje, ki ga kontaktirajte za pripravo razdelilnika pred navedenim rokom. Odstopanja pri DNDP so možna v primerih, ko oddate pošiljke na pošti, ki pošiljke dejansko dostavlja. V tem primeru je pošiljke DNDP možno oddati dan pred datumom, ki je predviden za začetek distribucije.

Pošiljke NNDP in DNDP morajo biti oddane štiri (4) delovne dni pred datumom, ki je predviden za pričetek distribucije, oz. tri (3) delovne dni do 18. ure pred datumom distribucije, če so pošiljke oddane v enem izmed dveh poštnih logističnih centrov Pošte Slovenije (Ljubljana ali Maribor). Odstopanje je možno le pri oddaji DNDP, če le-to oddate na pošti, ki dejansko dostavlja pošiljke.

Dostava NNDP je izvedena najkasneje v roku dveh (2) delovnih dni od datuma, ki je dogovorjen za začetek distribucije, medtem ko je rok dostave DNDP največ tri (3) delovne dni od datuma, ki je dogovorjen za začetek distribucije. Pozivamo vas k pravočasnim oddajam naročil in oddajam materialov, ki bodo zagotavljala distribucijo materialov volivcem še pred datumom volitev oz. pred datumom pričetka volilnega molka.

Prav tako bi vas že sedaj želeli obvestiti, da v petek, 16. novembra 2018 za gospodinjstva v najširših območjih posameznih pošt, ne izvajamo dostave NNDP, med katero se uvršča tudi volilni material, ki je oddan za vsa gospodinjstva naslovne oziroma dostavne pošte. Če nameravate oddati pošiljke tudi za ta območja, je zadnji dan za oddajo najave petek, 9. november 2018. Roki oddaje materialov morajo biti štiri (4) delovne dni pred datumom, ki je predviden za pričetek distribucije (torej petek, 9. novembra 2018) oz. tri (3) delovni dni do 18. ure (ponedeljek, 12. novembra 2018), če so pošiljke oddane v enem izmed naših dveh logističnih centrov (Ljubljana ali Maribor).

Kljub zgoraj navedenim pogojem vam priporočamo, da pred oddajo naročila za distribucijo podrobneje pregledate celotne pogoje poslovanja, ki jih najdete na spletnih straneh www.posta.si/poslovno/oglasevanje/direktni-marketing/direktna-posta ter na spletni strani www.posta.si/poslovno/oglasevanje/direktni-marketing/pisemski-ekspedit


Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo (e-pošta: info@posta.si).