Nove poštne znamke - marec 2020

Datum objave: 13.03.2020

Ponovno so izšle tri redne znamke z velikonočnimi motivi v polah po 50 znamk. Nominale teh znamk bodo A, B in C.

Velika noč 2020 A – velikonočno jajce
Velika noč 2020 B – velikonočni simboli
Velika noč 2020 C – pirh

V seriji znamk Fosilni sesalci Slovenije je izšla znamka z motivom tellerjevega prohirakodona. Kot vse znamke te serije je o tudi ta znamka izšla v poli s 25 znamkami, njena nominala pa je 0,95 EUR.

V seriji znamk Turizem predstavljamo Podčetrtek, ki se ponaša s sloganom »Turizem dobrega počutja«. Tudi ta znamka je izšla v poli s 25 znamkami, njena nominala pa je 1,31 EUR.

Nadaljujemo tudi s serijo znamk Rastlinstvo, v sklopu katere so ponovno izšle štiri znamke z motivi parkovnih cvetočih dreves. Na treh znamkah, ki so izšle v polah s po 25 znamkami, so tulipanovec, cigarovec in pavlovnija. Nominale teh znamk so 1,17 EUR, 1,31 EUR in 1,45 EUR. Četrta znamka j4e ponovno izšla v bloku z nominalo 1,51 EUR, na njej pa je prikazan divji kostanj.

Z znamko v bloku in z nominalo 1,51 EUR smo se spomnili nacionalnega tedna prostovoljstva.

Izšla je tudi znamka glede svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici (prvenstvo je bilo sicer preklicano po pričetku prodaje teh znamk), in sicer v mali poli s šestimi znamkami. Nominala znamke je 0,48 EUR.

Prvenstvo v smučarskih poletih v Planici

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na naši spletni strani.


Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa