Novice

Krepitev sodelovanja s Hrvaško pošto

Datum objave: 22.09.2021

V Evropskem tednu mobilnosti smo na Pošti Slovenije gostili Ivana Čula, predsednika uprave Hrvaške pošte. Z začasnim generalnim direktorjem Pošte Slovenije Tomažem Kokotom in članom uprave Pošte Slovenije Sebastijanom Gostenčnikom so si izmenjali znanja in izkušnje s področja učinkovitih možnosti točk prevzema ter trajne mobilnosti. S tem pošti obeh držav krepita sodelovanje med nacionalnima poštnima operaterjema ter napovedujeta izmenjavo izkušenj in dobrih praks v regiji tudi v prihodnje.

opis slike
Na fotografiji (od leve proti desni): Tomaž Kokot, začasni generalni direktor Pošte Slovenije, Ivan Čulo, predsednik uprave Hrvaške pošte in Sebastijan Gostenčnik, član uprave Pošte Slovenije.


V sklopu predstavitve na Evropskem tednu mobilnosti v Mariboru si je predsednik uprave Hrvaške pošte ogledal naša do okolja prijazna vozila.


Pošta Slovenije že od leta 2017 vzdržuje redno elektrifikacijo na segmentu dostavnih vozil, kjer ima trenutno 65 električnih dostavnih vozil in 110 e-lahkih štirikolesnikov, 19 e-lahkih trikolesnikov, 27 e-skuterjev in preko 110 e-koles. V letu 2020 je bil nabavljen tudi prvi električni dostavni kombi.

Hrvaška pošta ima trenutno v svojem voznem parku več kot 200 električnih vozil. Z nenehnim povečevanjem števila električnih vozil ter ostalimi ukrepi na leto zmanjšujejo ogljični odtis za približno 150 ton. 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa