Novice

Jesenski izid poštnih znamk

Datum objave: 24.09.2021

Jesenski izid poštnih znamk ponuja 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐢𝐳𝐛𝐨𝐫 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐨𝐯 𝐢𝐧 𝐯 𝐬𝐯𝐞𝐭 𝐩𝐨š𝐢𝐥𝐣𝐚 𝐳𝐧𝐚č𝐢𝐥𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐢𝐧 𝐝𝐨𝐬𝐞ž𝐤𝐞 𝐧𝐚š𝐞 𝐝𝐞ž𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧 𝐧𝐣𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐝𝐫ž𝐚𝐯𝐥𝐣𝐚𝐧𝐨𝐯.


Serijo znamk, ki so namenjene slovenskemu športu in športnikom, dopolnjujemo z znamko v bloku, s katero smo obeležili 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤 𝐩𝐨𝐝𝐯𝐢𝐠 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐬𝐦𝐮č𝐚𝐫𝐬𝐤𝐞 𝐬𝐤𝐚𝐤𝐚𝐥𝐤𝐞 𝐍𝐢𝐤𝐞 𝐊𝐫𝐢ž𝐧𝐚𝐫, ki je osvojila veliki kristalni globus. Nominala te znamke bo 2,37 EUR.

Pošta Slovenije je že 1. julija 2021 uvedla novo storitev, imenovano prednostni prenos pisemskih pošiljk v notranjem prometu. Za lažje označevanje plačane poštnine za pošiljke sta izšli dve redni znamki na samolepilnem papirju. Prva znamka ima napis »𝐀 + 𝐏𝐑𝐄𝐃𝐍𝐎𝐒𝐓𝐍𝐎«, kar pomeni poštnino za standardno pismo s prednostnim prenosom v domačem prometu. Druga znamka ima napis »𝐁 + 𝐏𝐑𝐄𝐃𝐍𝐎𝐒𝐓𝐍𝐎« in pokriva poštnino za prednostno navadno pismo prvega masnega razreda v domačem prometu ter dopisnico.

V seriji Živalstvo predstavljamo pse v službi človeka. Na znamkah v polah s po 25 znamkami so predstavljeni 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢 𝐤𝐨𝐝𝐞𝐫, 𝐣𝐚𝐩𝐨𝐧𝐬𝐤𝐢 š𝐩𝐢𝐜 𝐢𝐧 𝐧𝐞𝐦š𝐤𝐢 𝐨𝐯č𝐚𝐫. Nominale teh znamk so 1,33 EUR, 1,46 EUR in 1,69 EUR. Na znamki v bloku z nominalo 1,95 EUR je koroški žigec.

Z drugo znamko serije Vodnjaki na Slovenskem predstavljamo 𝐯𝐨𝐝𝐧𝐣𝐚𝐤 𝐩𝐫𝐢 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐛𝐨𝐫𝐬𝐤𝐞𝐦 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐮. Nominala te znamke je 2,37 EUR.

V letošnjem letu praznuje 𝟐𝟎𝟎-𝐥𝐞𝐭𝐧𝐢𝐜𝐨 𝐝𝐞𝐥𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐍𝐚𝐫𝐨𝐝𝐧𝐢 𝐦𝐮𝐳𝐞𝐣 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐞. Častitljivi obletnici namenjamo znamko v poli s 25 znamkami. Nominala te znamke je 0,79 EUR.

 

Znamke lahko kupite na: www.dezelaznamk.si


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •