Izredni izid priložnostne poštne znamke, posvečene zlati paraolimpijki Veselki Pevec

Datum objave: 05.12.2016

Po tem, ko je Pošta Slovenije v letu 2016 že izdala zlato olimpijsko znamko Tine Trstenjak, bo sedaj svojo znamko dobila tudi nosilka zlate paraolimpijske medalje Veselka Pevec.

Znamka, izdana v počastitev zlate paraolimpijske medalje strelke Veselke Pevec, bo izšla 7. decembra letos. Na znamki je strelka Veselka Pevec s tarčo v ozadju, nominala znamke pa je 1,26 EUR. Kot vse znamke s slovenskimi zlatimi olimpijci bo tudi ta izšla v mali poli z 10 znamkami. Znamko bosta tudi tokrat spremljala ovitek in žig prvega dne.

Ob tej priložnosti bo v sredo, 7. decembra letos, ob 11. uri, tudi slovesna predstavitev priložnostne poštne znamke Veselke Pevec. Predstavitev bo v Modri dvorani Jakličevega doma, v kraju Videm – Dobrepolje.

Pošta Slovenije je do sedaj z izdajo znamk počastila vse zlate olimpijske kolajne, osvojene za samostojno Slovenijo. Tako so bili na znamkah že Iztok Čop in Luka Špik, Rajmond Debevec, Primož Kozmus, Tina Maze, Urška Žolnir in Tina Trstenjak. Skupini zlatih olimpijcev se je tako pridružila tudi prva zlata paraolompijka Veselka Pevec.

Vljudno vabljeni na promocijo priložnostne poštne znamke z Veselko Pevec!

Več informacij o znamki je na voljo v naši galeriji znamk.

Izredni izid priložnostne poštne znamke, posvečene zlati paraolimpijki Veselki Pevec  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa