Sporočila za medije

Pošta Slovenije je danes izdala priložnostne poštne znamke, posvečene zlatim olimpijcem

Datum objave: 15.10.2021


Danes so izšle priložnostne poštne znamke, posvečene zlatim slovenskim olimpijcem.
 Na njih Pošta Slovenije predstavlja športno plezalko Janjo Garnbret, ki je prva prejemnica zlate olimpijske medalje v zgodovini športnega plezanja, kolesarja Primoža Rogliča in kanuista na divjih vodah, Benjamina Savška.

Janja Garnbret
Primož Roglič
Benjamin Savšek

Pošta Slovenije že tradicionalno zaznamuje vsakokratne prejemnike zlatih olimpijskih medalj z izidi priložnostnih poštnih znamk. Od leta 1991 do danes je  vse naše zlate olimpijske medalje obeležila na priložnostnih poštnih znamkah.

Z izdajo znamke je tako obeležila naslednje zlate olimpijske medalje: v veslanju zlato olimpijsko medaljo Iztoka Čopa in Luke Špika (Sydney 2000), v streljanju zlato olimpijsko medaljo Rajmonda Debevca (Sydney 2000), v metu kladiva zlato olimpijsko medaljo Primoža Kozmusa (Peking 2008), v judu zlato olimpijsko medaljo Urške Žolnir (London 2012), v alpskem smučanju zlato olimpijsko medaljo Tine Maze (Soči 2014) ter ponovno v judu zlato olimpijsko medaljo Tine Trstenjak (Rio de Janeiro 2016). Ne gre prezreti tudi znamke zlate olimpijske medalje strelke Veselke Pevec, ki jo je osvojila na paraolimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru.

Znamke s športno tematiko (teh je Pošta Slovenije do sedaj izdala že več kot 60), še posebej olimpijske, so popularne in zelo zanimive med zbiratelji. Znamke so velik promotor naše države, saj bodisi preko albumov zbirateljev ali poštnih pošiljk potujejo v skoraj vse države sveta. Nedvomno največji promotorji naše države pa so športniki. Ko zlijemo torej uspeh športnika s poštno znamko, prav gotovo dobimo neprecenljivo malo umetnino, ki na uspešen in unikaten način trajno zapiše športni uspeh v času in prostoru. 

Več o izidu na povezavi Poštna znamka (posta.si).


 
 
 
 
 

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije

  •  
  •  
  •  
Posita IPPS Moj Paket PS Logistika EPPS Intereuropa