Sporočila za medije

Pošta Slovenije Ministrstvu za javno upravo RS predala v uporabo visoko varni podatkovni center

Datum objave: 15.03.2018

Danes sta sodelovanje še nadgradila, saj sta generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak in član poslovodstva Pošte Slovenije mag. Andrej Rihter generalnemu direktorju Direktorata za informatiko Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije mag. Juriju Bertoku na lokaciji poštnega logističnega centra v Mariboru predala v uporabo visoko varni podatkovni center z dodatnimi pisarniškimi prostori in komunikacijsko povezljivostjo do njihovega primarnega podatkovnega centra v Ljubljani.

Konsolidacija javne uprave v letu 2017 je pomenila tudi konsolidacijo na IT področju po posameznih ministrstvih. Tako je Ministrstvo za javno upravo hkrati v letu 2017 izrazilo tudi potrebo po dodatnih kapacitetah podatkovnih centrov na lokaciji v Mariboru. Dodatne potrebe Ministrstva za javno upravo so pomenile najem še enega celotnega visoko varnega podatkovnega centra kapacitete 100 m² na lokaciji poštnega logističnega centra v Mariboru.

Pošta Slovenije danes razpolaga z 800 m² podatkovnih centrov (od tega jih 200 m² najema MJU). Podatkovni centri so zgrajeni na dveh lokacijah, in sicer v prostorih poštnega logističnega centra Maribor ter v prostorih poštnega logističnega centra Ljubljana.  Zgrajeni so po najvišjih varnostnih standardih in imajo certifikat ISO 27001:2013 ter certifikat TIER III. Vsi podatki se hranijo v Sloveniji, stranke Pošte Slovenije pa so bančne in državne institucije, avtomobilska industrija, telekomunikacijski operaterji, šolstvo, IT podjetja ipd.

*Na fotografiji (od leve proti desni): generalni direktor Direktorata za informatiko mag. Jurij Bertok, generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak ter član poslovodstva mag. Andrej Rihter ob predaji podatkovnega centra.

Kontakt za medije

pr@posta.si

Materiali za medije