je slovensko obmorsko mesto in občinsko središče, katerega jedro leži na majhnem polotoku med Koprom in Piranom. Prvotno naselje, znano že v rimski dobi kot pristanišče Haliaetum, je bilo locirano nekoliko južneje. V času preseljevanja ljudstev je bilo uničeno, prebivalci pa so se zatem naselili na nekdanjem otoku, ki so ga v 18. stoletju povezali s kopnim. <BR>Izola je prvič omenjena leta 973 (po nekaterih podatkih že 972) kot Insula. Še pred letom 977 je bila v lasti oglejskih patriarhov, od 1280 do 1797 je bila pod beneško oblastjo, kar je zapustilo sledove v videzu naselbine. Po propadu beneške republike je nekaj časa spadala pod Napoleonovo oblast, potem je bila do leta 1918 v sestavu Avstrije in Avstro-Ogrske, po njenem razpadu pa do leta 1945 pod Italijo. Do leta 1947 je pripadala coni B Julijske krajine, potem pa do sprejetja Londonskega sporazuma leta 1954 coni B Svobodnega tržaškega ozemlja. <BR>Prebivalci tega območja so se v preteklosti ukvarjali predvsem s kmetijstvom in ribištvom, da
Poštne storitve
Denarne storitve
E-storitve
Znamke
Oglaševanje
Trgovina, telegrami in igre na srečo
O Pošti Slovenije

V aplikaciji Sledenje pošiljk lahko sledite vsem knjiženim pošiljkam, razen pošiljkam hitre pošte v tujino – UPS pošiljkam, katerim lahko sledite preko aplikacije Sledenje hitri pošti v tujino – UPS pošiljke. Pri pošiljkah, ki se posredujejo v mednarodni promet, lahko veljajo določene omejitve pri sledenju pošiljk, ki so odvisne od tujih poštnih operaterjev.
Za iskanje podatkov za pošiljke, ki so sprejete v Sloveniji, se vnese 13 mestna sprejemna številka (primer sprejemne številke: RA000449995SI, CA000459998SI, itd.).

Za informacije o pošiljkah pokličite na telefonsko številko 080 14 00 oziroma pišite na elektronski naslov sledenje.posiljk@posta.si.

 

Sledenje pošiljk
Za podatke o vročitvi kliknite na povezavo »Track by Reference«, vpišite sprejemno številko pošiljke v polje »Shipment Reference«, izberite časovni okvir odpreme in pritisnite »Track«. Za podrobnejše informacije pokličite kontaktni center na 080 14 00.
Sledenje hitri pošti v tujino UPS pošiljke

Turizem - Izola